Υιοθεσία Βορειότερου Σχολείου Ελλάδος.

 

Στην προσπάθειά μας να κάνουμε το αστέρι να λάμπει, η Α. Ισμαήλος Α.Ε στις 13 Σεπτεμβρίου «Υιοθέτησε το Βορειότερο Σχολείο της Ελλάδος», στα ακριτικά Δίκαια του νομού Έβρου.

 

Το πρόγραμμα υιοθέτησης που σχεδίασαν οι καθηγητές όλων των βαθμίδων σε συνεργασία με τον κ. Πάνο Ισμαήλο, οποίο θα διεξαχθεί  σε 3 φάσεις κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

 

Η πρώτη φάση, που ξεκίνησε ήδη με την παράδοση του απαιτούμενου εξοπλισμού περιλαμβάνει την δωρεά δια δραστικών πινάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεοράσεων με σκοπό να μπορεί το μάθημα να γίνεται με σύγχρονο τρόπο! Επίσης το χημείο του Γυμνασίου-Λυκείου φτιάχτηκε από την αρχή και περιλαμβάνει πλέον όλα τα απαιτούμενα υλικά για την σωστή διεξαγωγή του μαθήματος. Επιπλέον η εταιρία προσέφερε αθλητικό υλικό για όλες τις βαθμίδες.

 

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει δύο με τρεις φορές τον χρόνο την διεξαγωγή mentor day, όπου άνθρωποι της αγοράς θα επισκέπτονται το σχολείο και θα διεξάγονται εργαστήρια με σκοπό οι νεαροί μαθητές να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να παράγουν έργο από απόσταση και να παραμείνουν κάτοικοι της περιοχής ανοίγοντας παράλληλα τους ορίζοντες τους.

 

Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του κόστους των μαθητικών εκδρομών για όλες τις βαθμίδες με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό να επισκέπτονται την Αθήνα και την Βουλή των Ελλήνων, ενώ αντίστοιχα το Γυμνάσιο και το Λύκειο την περιοχή των Δελφών.

 

Κατά την διάρκεια της τελετής «Υιοθεσίας του Βορειότερου Σχολείου της Ελλάδος» ο Διευθυντής Γυμνασίου κ. Τσάμογλου Δημήτρης ανέφερε ότι ‘’Το σχολείο μας φέτος κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας, δυστυχώς όμως η μαθητική παρουσία φθίνει σε παράλληλη πορεία με τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Φτάνει κάποιος να κάνει μια σύγκριση με τις δεκαετίες του 80-90 όπου στο Λύκειο από το Γυμνάσιο γραφόντουσαν 50 μαθητές τον χρόνο, ενώ το 2018 μόλις 6. Παρόλα αυτά δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε απαισιόδοξοι για το μέλλον. Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε άξιους συμπαραστάτες μας μια τόσο μεγάλη εταιρία ‘όπως είναι η Mercedes-Benz Α.ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε.’’

 

Στην συνέχεια με συγκινητικά λόγια οι διευθυντές Δημοτικού κ. Χαρισιάδης Διαμαντής και Γυμνασίου κ. Χρύσα Καλαμαρά εξήγησαν στους μικρότερους μαθητές την ευκαιρία που τους δίνεται την φετινή χρονιά να ζήσουν μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία.

Τέλος ο κ. Πάνος Ισμαήλος ανέφερε πως ‘Γνώρισα τον Έβρο λόγω της στρατιωτικής μου θητείας ,μεγάλο μέρος της οποίας υπηρέτησα στην περιοχή. Σημαντικός λόγος που την αγάπησα ήταν η παρότρυνση του σημερινού στρατηγού και διοικητή της 16η Μεραρχίας Πεζικού κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, να γυρίσω και να γνωρίσω όλα τα χωριά εκμεταλλευόμενος τον χρόνο που βρισκόμουν εκεί. Έτσι είδα τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών. Σήμερα είμαι χαρούμενος που στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας μας μπορώ να προσφέρω μια μικρή βοήθεια στους μαθητές των Δικαίων! Οι 124 μαθητές των σχολείων εδώ μεγαλώνουν την οικογένεια της Α. Ισμαήλος Α.Ε. και θα παραμείνουμε κοντά τους όσο περισσότερο μπορούμε με σκοπό να βελτιώνουμε την σχολική τους εμπειρία και να συμβάλουμε στο να γίνουν ενεργοί πολίτες του σύγχρονου ψηφιακού οικονομικού γίγνεσθαι από το μέρος που βρίσκονται’’

 

Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει η εταιρεία μας έχει ως στόχο να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των κερδών μας.

Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 156, 166 74, Τηλ.:210 89 86 900

Κορωπί: Λ. Κορωπίου-Βάρης 58, 194 00, Τηλ.:210 60 22 222

Άγιος Δημήτριος: Λ. Βουλιαγμένης 305, 172 36, Τηλ.:210 97 60 595

Ρόδος: 9ο χλμ. Λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου, 851 00, Τηλ.:224 10 63 550

 

© 2018 A. Ισμαήλος Α.Ε.    |    Προσωπικά δεδομένα / Όροι Χρήσης

Εγγραφή στο

Newsletter