Σταθερά δίπλα στους μαθητές του Έβρου η Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Α. Ισμαήλος Α.Ε

Επαγγελματικός Προσανατολισμός Δίκαια Έβρου 2024

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Α. Ισμαήλος Α.Ε. ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα Δίκαια του Έβρου. Πιστή στο ραντεβού της, η εταιρεία αποδεικνύει με κάθε τρόπο την έμπρακτη και σταθερή υποστήριξή της στους κατοίκους του ακριτικού Έβρου.

«Με αφετηρία την υιοθεσία του βορειότερου σχολείου της Ελλάδας, όλες οι σχετικές δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης, έχουν ως κύριο στόχο να δείξουν στους μαθητές τους τρόπους να κρατήσουν γερά τις ρίζες τους στην πατρική γη και συγχρόνως να έχουν τα φτερά τους και τα μάτια τους ανοιχτά, για να πετάξουν μακριά και να κατακτήσουν τη ζωή και το μέλλον τους», δήλωσε ο κ. Πάνος Ισμαήλος.

Η συγκεκριμένη δράση που εφαρμόζεται σταθερά στο συγκεκριμένο σχολείο επιδιώκει να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση στις ίσες ευκαιρίες και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Έτσι, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσωπικές, εξατομικευμένες συναντήσεις με δύο Ψυχολόγους – Συμβούλους Διαχείρισης Σταδιοδρομίας. Οι δύο καταξιωμένες Σύμβουλοι, οι κυρίες Σίσσυ Κουκουμτζή και Γεωργία Μαντζιάρα επισκέφθηκαν μετά από ένα χρόνο ξανά την περιοχή και επί τρεις ημέρες πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με μαθητές και γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τέσσερα χρόνια, τα παιδιά έχουν χτίσει μία στενή σχέση εμπιστοσύνης με τις δύο Συμβούλους, οι οποίες με τη σειρά τους είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του κάθε παιδιού, γνωρίζοντας τα ξεχωριστά του χαρακτηριστικά. Κάθε παιδί μέσα από ερωτηματολόγια και ασκήσεις, διαμόρφωσε τον προσωπικό του χάρτη σταδιοδρομίας ενώ με τις εξατομικευμένες συναντήσεις που ακολούθησαν διαμόρφωσε ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους για τις σπουδές και την επαγγελματική του πορεία.

Στο τέλος του τριημέρου, μαθητές, γονείς και σύμβουλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, ενώ από την πλευρά της η Α. Ισμαήλος Α.Ε. δεσμεύτηκε να συνεχίσει με σταθερότητα και επιμονή να στηρίζει τον ακριτικό Έβρο και τη νέα γενιά.